Tatlı tatlı yemenin, acı acı geğirmesi olur

Tatlı tatlı yemenin, acı acı geğirmesi olur
Tatlı tatlı yemenin, acı acı geğirmesi olur, sonunu düşünmeden hoşlandığı şeyleri yapan kişi, bir süre sonra bunun sıkıntısını çeker.

Tatlı tatlı yemenin, acı acı geğirmesi olur atasözünün anlamı:

Zevklerinin esiri olan erdemsiz kişiler, elindeki avucundakini sorumsuzca çarçur eden kişilerdir. Bir süre sonra ağır sıkıntılar içinde kıvranırlar. Bu sıkıntılarını hesaplayanlar ise, ellerindekini yemekten zevk alır, kendine zarar vermeyecek ölçüde, ihtiyaçları kadar harcamalar yaparak tüketir.

İnsanın hoşlandığı her şeyi yapması uygun değildir. Zira sonu düşünülmeden yapılan pek çok şey zararlı sonuçlar doğurabilir. Kaldı ki devamlı rahat içinde olmanın sonunda birtakım sıkıntılar da ortaya çıkar. Hayat, tatlı ile acının belli ölçülerde yaşanmasıyla güzelleşir. Devamlı tatlı bir hayat istemek ve bu uğurda çaba sarf etmek; ama o tatlı hayat için de bazı acı ve zor şartlara katlanmak gerekir. Binaenaleyh emek çekmeden veya haksızlık ile elde edilen kazanç da insana tatlı gelebilir. Ancak daha sonra bunun hesabını vermek gerektiğinde, acısını yaşamak kaçınılmaz olur.

Belli bir nimetten sonra o nimetin zahmetini çeken kişiler hakkında söylenir.

Kaynak:Eğitim Sistem

56
9
55
1
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.