Taumata tepesi nerededir

Taumata tepesi nerededir
Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu Tepesi nerededir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu Tepesi

A- Hawai
B- Yeni Zelanda
C- Galler
D- Hindistan

Doğru Cevap: Yeni Zelanda

Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenua- kitanatahu, kısaca Taumata, Yeni Zelanda'nın Hawke's Bay bölgesinde, 305 metre (1,001 ft) yüksekliğinde bir dağ. İsim Maori dili'nden gelmektedir. 85 harflik uzunluğu ile "en uzun yer ismi" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir.
Diğer ismi "Taumata­whakatangihanga­koauau­o­tamatea­ure­haea­turi­pukaka­piki­maunga­horo­nuku­pokai­whenua­ki­tana­tahu" 92 harften; daha da uzun olan bir diğer ismi "Taumata-whakatangihanga-koauau-o-Tamatea-haumai-tawhiti-ure-haea-turi-pukaka-piki-maunga-horo-nuku-pokai-whenua-ki-tana-tahu" ise 105 harften oluşmaktadır.

3
5
5
4
9
5
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum