Tavaf namazı nerede kılınır

Tavaf namazı nerede kılınır
Tavaf namazı nerede kılınır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tavaf namazı nerede kılınır, işte Din İşleri Yüksek Kurulu'nun Tavaf namazı nerede kılınır sorusuna cevabı...

Tavaf namazının Makâm-ı İbrahim’de kılınması efdal olmakla birlikte, tavaf edenlere eziyet vermemek bakımından imkân nisbetinde Harem’in içinde uygun bir yerde kılınması da mümkündür (Kâsânî, Bedâi‘, II, 148). Buna da imkân bulunamazsa bu namaz, Harem’in dışında da kılınabilir. Bu itibarla tavaf namazını Makâm-ı İbrahim’de kılmaya çalışarak tavaf edenlere engel teşkil etmekten sakınılmalıdır.

Tavaf namazı Kabe'nin her noktasında, harem'in her cihetine kılınabilir Hatta haremin dışında da kılabilir. Tavaf namazını Makam-ı İbrahim'de kılmak En Efdaldir. Her zaman söylediğim gibi tavaf edenlere eziyet etmemek şartıyla uygundur. Makam-ı İbrahim'de tavaf namazı kılmak daha efdaldir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.