Tavuğun ağzına yulafla vurmuşlar böyle şakanın demiş sözünün anlamı nedir

Tavuğun ağzına yulafla vurmuşlar böyle şakanın demiş sözünün anlamı nedir
Tavuğun ağzına yulafla vurmuşlar böyle şakanın demiş sözünün anlamı nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Tavuğun ağzına yulafla vurmuşlar böyle şakanın demiş sözünün anlamı nedir

Ödev cevabı kısaca : Bir insanı bir davranışından dolayı cezalandırmak için sevdiği bir şeyi ona ceza olarak sunarsak, bu ceza ile o davranışın sönmesini sağlayamayız. Aksine o davranışın yapılma sıklığını artırmış oluruz.

Bu tür bir ceza yöntemi, "ceza odaklı öğrenme" olarak adlandırılır ve bazen istenmeyen davranışları bastırmak yerine ters etki yapabilir.

Bu tür bir ceza, kişinin istenmeyen davranışı tekrarlamasının ardından sevdiği bir şeyden mahrum bırakılması anlamına gelir. Ancak bu, kişinin sevdiği şeyi olumsuz bir şekilde ilişkilendirebilir ve bu da istenmeyen davranışın daha fazla tekrarlanmasına yol açabilir. Bu nedenle, davranış değişikliği için olumlu teşvikler veya pozitif takviyeler kullanmak genellikle daha etkili bir yaklaşımdır.

Pozitif takviyeler, istenilen davranışın tekrarlanmasını ödüllendirir ve bu şekilde istenmeyen davranışlar bastırılır. Olumlu takviyeler, genellikle istenmeyen davranışların değiştirilmesinde daha etkili ve sürdürülebilir bir yol sunar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.