Tebdil-i mekanda ferahlık vardır atasözünün anlamı

Tebdil-i mekanda ferahlık vardır atasözünün anlamı
Bu yazımızda sizlere Tebdil-i mekanda ferahlık vardır anlamı nedir , Tebdil-i mekanda ferahlık vardır ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Tebdil-i mekanda ferahlık vardır anlamı şu şekilde :

Bulunduğu yeri veya çevreyi kimi zaman değiştirmek, daha değişik yerleri görüp gezmek insanın sıkıntısını giderir; ona rahatlık, ferahlık verir.

İnsan, sürekli yaşamak zorunda kaldığı ortamda kimi zaman bunalır. Hergün yapılagelen işler hayatı terdüzeleştirir. Bundan dolayı insan yer değiştirince ferahlar, tekrar yaşama sevinci bulur. Sosyal ortam değiştirmek insanı belli ölçüde rahatlatır.

Anafikir : Yer değişikliğinin kişinin başarısına etkisi büyüktür.


Atasözü Nedir?

Yatan kurttan, yeler tilki yeğdir ne demek?Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Daha fazla atasözü için tıklayınız.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EgitimSistem.Com Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.