Tecvid ilminin faydası nedir

Tecvid ilminin faydası nedir
Tecvid ilminin faydası nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kur'an-ı kurallarına göre okumayı sağlar . Arapçadaki ufak bir tellaffuz hatası bile manayı değiştirebilir. Tecvid, Kur’an okuma usulü ve ilmidir. Harflerin çıkış yeri, sıfatı, uzun veya kısalığı, genişlik veya darlığı, birleştirme ve ayırma, kalın ve ince vurguları konuları bu ilmin konularıdır.

Tecvid ilmi sayesinde Kur’an kelimeleri Hz. Peygamber’den (s.a.v.) alındığı şekliyle muhafaza edilmekte, doğru bir şekilde telaffuz edilmekte ve Kur’an okuyuşunda hata yapılmasını önlemektedir.

“Güzelleştirmek” anlamına gelen Tecvid ilmi, Yüce Kitabımız Kuran’ı Kerimi okurken güzel bir şekilde, harflerin hakkını vererek, manasını düşünüp tefekkür ederek ve hatasız bir şekilde okumamızı sağlar. Tecvitli bir şekilde okunan Kuran ibadeterin kabul olması açısından daha önemlidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

28
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.