Teizmin Tanrı anlayışı nedir

Teizmin Tanrı anlayışı nedir
Teizmin Tanrı anlayışı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Teizim bir diğer adı ile Tanrıcılık, Tanrının varlığını benimseyip insanlara din göndereceğine inanan bir düşünce akımının adıdır. Bu düşünce akımına göre tanrı, dünya ve insanlar ile sürekli bir ilişki içindedir.

Teizm, insanlara din gönderen bir tanrı inancının üzerine inşa edilmiş bir felsefik görüştür. Teizm, tanrıyı ilk sebep olarak görür. Evreni bir Tanrı’nın yarattığına inanan bu görüşe göre Tanrı’nın evrene hiçbir müdahalesi olmadığını ve olmayacağını düşünen bir düşünce akımıdır. Teizm Batı felsefesine göre Tanrı’nın varlığını kanıtlamak için bazı kuramlar ortaya koymuştur. Bu kuramlar;

Ontolojik kuram: Tanrı mükemmeldir. Tanrı’nın varlığını var olması ve mükemmel olması ile açıklar.
Varlığın ortaya çıkması kuramı: Tanrı yaratıcıdır. Var olan her şey kendisini yaratan bir yaratıcıya muhtaçtır. Evren de sonradan oluştuğu için Tanrı’nın bir ürünüdür.

  • Tanrının gücü sonsuzdur. Tanrının gücü sınırsızdır ve her şeye yeter.
  • Tanrı her şeyi bilir.
  • Tanrı zaman ve mekandan bağımsızdır.
  • Tanrı tim duygulardan bağımsızdır.
  • Tanrı tarif edilemez.

57
3
113
3
3
3
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.