Tek başına iletişim kurabilir miyiz

Tek başına iletişim kurabilir miyiz
Tek başına iletişim kurabilir miyiz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sözlükte iletişim; “duygu, düşünce ya da bilgilerin her türlü yolla başkalarına aktarılması” gibi ifadelerle karşımıza çıkıyor.

Tek başımıza iletişim kuramayız. İletişim en az iki kişi arasında olan sosyal bir olaydır. Çünkü bir iletişimin olması için kaynak, alıcı, mesaj, kanal ve geri bildirim olmalıdır. İnsan hem kaynak ham alıcı olamayacağı için tek başına iletişim kuramaz.

Kişilerin duygu, düşünce veya fikirlerini çeşitli yollarla bir başkasına anlatmasına iletişim denir. Ve bu süreçte en önemli olan faktörler, az sonra sizin de göreceğiniz gibi gönderici ve alıcıdır. İletişimin başlıca ögeleri arasında yer alan bu iki unsur olmazsa iletişimin gerçekleşmesi mümkün değildir. Çünkü kaynaktan hedefe doğru mesajın iletilmesi olayı iletişimin temelidir. Tabii iletişim sağlanması için kaynak ve hedef dışında gerekli olan daha farklı unsurlar da bulunmaktadır. Ama onlara daha sıra gelmedi. Neyse, konuya geri dönelim.

889
398
431
189
77
70
787
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.