Tekbir ne demektir

Tekbir ne demektir
Tekbir ne demektir, tekbir nedir nasıl getirilir, Arapça Allahu ekber nasıl yazılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Tekbir ………………………… demektir.

Cevap : Allahu ekber

Tekbir, Müslümanların dini bayramlarda kıldığı namazının farzından sonra "Allah’ın büyüklüğünü ve yüceliğini belirtmek için" söyledikleri “Allahuekber” sözüdür.

Sözlükte “yüceltmek, büyük olduğunu kabul etmek” anlamındaki tekbîr dinî terim olarak “Allah’ın zâtı, sıfatları ve fiilleri itibariyle her şeyden yüce ve üstün olduğu” mânasına gelen “Allahu ekber” cümlesini yahut bunu söylemeyi ifade eder. Tekbir başta namaz olmak üzere birçok ibadetin rüknü veya tamamlayıcı öğesidir.

Tekbir Arapça: الله أكبر

Tekbir Anlamı:

Tekbir; dîn ıstılahında, Allah en büyüktür, Allah her şeyden daha büyüktür anlamına gelen Allahu ekber diyerek Al­lah'ı azamet ve kibriya ile anmak demektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

3
2
2
1
2
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.