Tekkeyi bekleyen çorbayı içer atasözünün anlamı

Tekkeyi bekleyen çorbayı içer atasözünün anlamı
Tekkeyi bekleyen çorbayı içer,iİyi bir sonuç elde etmek için bir yerde uzun süre çalışan, sabırla bekleyen kişi, katlandığı sıkıntıların karşılığını görür.

Tekkeyi bekleyen çorbayı içer atasözünün anlamı:

Başarı ve mutluluk sürekli çalışmaya ve bir işte sebat etmeye bağlıdır. İyi sonuç elde etmek için bir yerde uzun süre çalışan ve sabırla bekleyen kimse, katlandığı sıkıntıların mükafatını görür. Bir iş üzerinde yılmadan, usanmadan sabırla çalışan kimse, sonunda katlandığı sıkıntıların mükafatını görür.

Bir işin başarılmasında türlü sıkıntılara katlanıp sabretme, azim ve gayret gösterme, uzun süre çalışıp emek verme son derece önemlidir. Bütün bunları yerine getiren kişi, eninde sonunda bu davranışının yararını görür; bir mükâfata mutlaka kavuşur.

Kaynak:Eğitim Sistem

155
2
55
1
4
0
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum