Teknoloji alanı ile ilgili geleceğin meslekleri

Teknoloji alanı ile ilgili geleceğin meslekleri
Teknoloji alanı ile ilgili geleceğin mesleği sizce ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Teknoloji alanı ile ilgili geleceğin mesleği:

  • Gelecekte oluşacak ihtiyaçlardan bir tanesini karşılayacak
  • Teknoloji ile işin gelişmesi, işin daha geniş kitleye ulaşması sağlanacaktır.
  • Teknoloji işi bitirecek şekilde değil, işin gelişmesi için çalışacaktır.

Bu durumda, bence geleceğin mesleği bilgisayar programcıları olacaktır. Çünkü bugün kullandığımız buzdolabından telefona, bilgisayara, akıllı ışıklandırma sistemleri de dahil birçok şeyde programlama büyük rol oynar.

Bu yüzden gittikçe kullanımı artan teknolojik ürünlerin bence programcı mesleği olmadan düşünülmesi mümkün değildir.

Ulaşım alanında da yine diğer alanlarda olduğu gibi teknoloji büyük bir rol oynamaya başlamıştır.

Bu durumda, teknoloji gelecekte şoförlerin bile işlerini elinden alabilir, bu durumda, teknolojiden etkilenen meslekler değişim gösterecektir.

Bence gelecekte ulaşımda teknolojik aletler ile uzaktan otobüsleri kontrol eden insanların yaptığı meslek oluşacaktır.

Veri dedektifliği

Hâlihazırdaki müşterilerine ürün satabilmek için insanlar hakkında veri toplamaya şirketler tarafından mesai harcanıyor. Veri dedektifliği internet ortamındaki müşteri verilerini inceleyip toplayarak şirketler tarafından insanlara nasıl hizmet sunulabileceğini araştıracak

Refakatçi

Biyoteknoloji sayesinde insanların daha uzun yaşayabileceği ve yaşlılık oranının yükseleceği gelecekte insanlarla birlikte yürüyecek ve konuşacak kişilere gereksinim duyulacak. Bu kişilerin görevi refakate ihtiyaç duyan yaşlılarla yürümek ve insanlara nostaljik etki sağlamak olacak.

Siber şehir uzmanlığı

Gelecekteki şehirler; kent içerisindeki sensörlerden alınan veri hizmetlerinin çalışmasını sağlayacak bir meslek grubu yaratacak. Vatandaşlara ait verilerin toplanması da bu meslek grubunun görevi içerisinde bulunuyor.

Gerçekçi seyahat üreticisi

Müşteriler için arttırılmış gerçeklik yolculukları için fikir yazacak, tasarlayacak ve üretecek.

Yapay zeka satış uzmanı

Yapay zekanın önlenemez yükselişi bu meslek alanını gerekli kılacak. Yapay zeka satıcısının görevi yapay zekanın yapamadığı ‘kendini satma’ işlemini yapacak.

Yapay zeka sağlık teknisyeni

İnsanların doktora gitmesine gerek kalmadan yapay zeka destekli sağlık teknisyenleri yazılımları sayesinde müşterilerine hastalık tespiti yapacak.

Genetik çeşitlilik çalışanı

Bu meslek, herhangi bir şirkette çalışan kişilerin genetik olarak iyileştirilmiş ve iyileştirilmemiş kişilerin iyi bir karışım olmasını gözetecek.

Bilişim yöneticisi

Bilişim yöneticisinin işi bir şirketin gölge bilişim (shadow IT) çalışmaları ile iş yeri stratejilerini harmanlamak olacak.

Yeni finansal koçlar

Nakit paranın yer almayacağına kesin gözüyle bakılan gelecekte ödemeler BitCoin ve benzer sistemlerle yapılacak. Yeni sistem, buna uygun finansal koçları da meslek alanlarının da doğmasına sebebiyet verecek. Finansal koçlar, dijital işlemlerinizi takip edip size öneride bulunacak.

Kişisel hafıza desteği

Hafıza desteği çalışanları, müşteriler için onların geçmişine ait gerçekçi simülasyonlar yaratacak. Müşterilerine sanal olarak nostalji etki yaratacak.

Sanal alışveriş desteği

Gelecekte ürün satışları internet üzerinden gerçekleşecek. Müşteri bir şey satın almak istediğinde sanal alışveriş desteği uzmanı müşteriye rehberlik ederek ürün seçiminde yardımcı olacak.

Genomik portföy müdürü

DNA analizleri ve gen düzenleme tekniği sayesinde insanların yeni sağlık ihtiyaçları doğdu. Bu meslek alanı, üretilen yeni sağlık ilaçların satılmasını sağlamak için stratejiler geliştirecek.

Kuantum makine öğrenimi uzmanı

Kuantum bilgi işleme ve makine öğrenimini birleştirecek yeni meslek alanı, dünyadaki iş sorunlarını çözmek için çalışacak. İş dünyasının sorunlarının çözümü hedeflenecek.

Edge computing uzmanlığı

Bu meslek, internetin alt yapısını ‘edge computing’ kullanan internet alt yapısına dönüştürmekle sorumlu olacak. Veri hacmini genişletmekle sorumu olan meslek, işlem kapasitesine ihtiyaç duyan kurumların aradığı eleman aralığında olacak.

32
5
1
6
2
1
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.