Teknoloji kullanımının toplumun devletle ilişkisi bakımından önemi

Teknoloji kullanımının toplumun devletle ilişkisi bakımından önemi
Teknoloji kullanımının toplumun devletle ilişkisi bakımından önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eğer teknoloji olmasaydı hayat duracak noktaya gelirdi çünkü örneğin ütü masa koltuk yatak internet olmasa olmazlarımız bunlar.bu sebeple teknoloji çok önemli devletle ilişkisi bakımından ise örneğin köydeki bir insan gidipte derdini dinleyecek kimse bulamaz ama şimdiye bakarsak yeni yeni internet siteleri ile devlet ile ilişki kurabiliyoruz.

Teknoloji hayatımızı kolaylaştıran en önemli unsurlardan biridir. Teknolojik gelişmeler, bilimsel araştırmalar ve çalışmalar neticesinde gelişmektedir. Günümüzde sosyal devlet anlayışının yaygınlaşması ve yerleşik hale gelmesi de teknolojinin devlet kurumlarında kullanılmasını sağlamaktadır.

Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, iletişimde teknik imkanlarının kullanılması güveliğin sağlanmasını, zaman ve enerji tasarrufunun sağlanmasını da gündeme getirmektedir. Bu nedenle teknoloji kullanımı devlet ve toplum ilişkilerinde can, mal, mülk, aile güvenliğinin sağlanması, toplumsal barış ve huzurun gerçekleşmesi ve hayatın kolaylaştırılması için oldukça etkilidir. Teknoloji sayesinde birçok devlet işi daha çabuk ve kolay olarak gerçekleşmekte bununla beraber çevreyi koruyan faaliyetler de kolaylıkla gerçekleştirilmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.