Teknolojik gelişmeler ve ulaşım arasında nasıl bir ilişki vardır

Teknolojik gelişmeler ve ulaşım arasında nasıl bir ilişki vardır
Teknolojik gelişmeler ve ulaşım arasında nasıl bir ilişki vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Teknoloji geliştikçe ulaşım araçları da gelişir. Eskiden at arabaları ile yapılan uzun ve yorucu yolculuklar yerini vapurlara, arabalara trenlere hatta uçaklara yani daha rahat ve daha kısa süren yolculuklara bırakmıştır.

Bir yerden başka bir yere gitme, göç etme ihtiyacıyla ulaşım kavramı doğmuştur. İlk çağlarda insanlar hayvanlarla, daha sonrasında ise kağnı vb. araçlarla ulaşım ihtiyacını gidermiştir. Ancak nüfusun artması ve mesafelerin uzamasıyla, yeni ulaşım araçları arayışı başlamıştır. Zamanla ilkel ulaşım araçlarının yerini kömürle çalışan trenler, ilkel haldeki uçaklar, derme çatma otomobiller almıştır. Ancak artan ihtiyaçlar ve konfor arayışı da işin içine girince hem ulaşımı uygun ve kolay hale getirmek hem de rahatlık ve estetik arayışına cevap olması için buharlı trenler üretilmiş ve lüks otomobiller ortaya çıkmıştır. Elbette gelişen teknolojiyle beraber ulaşımda da gelişmeler yaşanmaya devam etmiştir.

43
25
422
32
293
39
394
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.