Teknolojinin gelişmesi ve ulaşım imkânlarının çeşitlenmesi ürünlerin dağıtımı

Teknolojinin gelişmesi ve ulaşım imkânlarının çeşitlenmesi ürünlerin dağıtımı
Teknolojinin gelişmesi ve ulaşım imkânlarının çeşitlenmesi ürünlerin dağıtımını nasıl etkilemiştir​ bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Teknolojinin ilerlemesi her alanda olduğu gibi ulaşımında ilerlemesine katkıda bulunmuştur. Ulaşım geliştikçe ürünlerin dağıtımı olumlu yönde gelişmiştir. Taşıma araçlarının fazlalaşması, yakıt tüketiminin azalması ürünlerin taşınmasını kolaylaştırdığı gibi maliyetlerde düşmüştür. Bunun yanı sıra kargo uçaklarının artması, soğutuculu araçların çıkması da hem ürünlerin taşınırken tazeliğinin korunmasını sağlamıştır. Ayrıca dağıtım süreleri oldukça azalmıştır. İlerleyen yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte yeni dağıtım olanaklarının da (drone-insansız hava aracı) devreye gireceği düşünülmektedir.

Ürünlerin üretilmesi kadar dağıtımı da çok önemlidir. Teknolojin gelişmesi ve ulaşım imkanlarının artması dağıtım faaliyetlerinin de güvenle yapılmasını sağlamaktadır. Dağıtım faaliyetlerinin yapılmasında deniz, kara, hava ve demir yolu kullanılmaktadır.

Gelişen teknoloji sayesinde ulaşım imkanlarının da gelişmesi ve güvenilir bir hale gelmesi hızlı, kolay, ucuz, güvenilir etkiler oluşturmaktadır. Bir ürünün ortaya konması kadar dağıtım sayesinde satılması ve tüketilmesi de önemlidir. Dağıtım aşamasında iş birliğinin oluşması en etkin satışın gerçekleşmesi için gereklidir. Teknolojinin gelişmesi üretimi etkilediği gibi dağıtımı ve tüketimi de doğrudan etkilemiştir. Günümüzde ulaşım imkanları hızla gelişmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

105
3
2
2
2
2
26
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum