Telafi eğitimi ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek

Telafi eğitimi ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek
Türkiye’de okullar corona virüsü sebebiyle yaklaşık iki aydır kapalı durumda. Öğrenciler, eğitimine online olarak uzaktan devam ediyor. TRT EBA TV üzerinden verilen uzaktan eğitim 19 Haziran tarihine kadar sürecek.

Okulların bu dönem içerisinde bir daha açılmamasına karar verilmişti. Peki, telafi eğitimi nasıl olacak? Telafi eğitimi ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek? İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un telafi eğitimi hakkında yaptığı açıklamalar…

Corona virüsü pandemisi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de eğitimde aksaklıkların yaşanmasına neden oldu. Virüsün yayılmasını önlemek amacıyla okullar kapatılmış ve eğitim uzaktan yapılmaya başlanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulların tekrardan Eylül ayında açılacağını belirtmişti. Peki, telafi eğitimi nasıl olacak? İşte eğitimde izlenecek yol haritası…

TELAFİ EĞİTİMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimi takvimini açıkladı.

31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak olan yüz yüze telafi eğitimleri üç hafta sürecek ve ders yılının başlamasıyla birlikte destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla yıl boyu devam edecek. Uzaktan eğitim sürecinin de 19 Haziran Cuma günü tamamlanması bekleniyordu.

TELAFİ EĞİTİMİ NASIL OLACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıkladığı özel okullarda 15 Ağustos'ta başlayacak olan telafi eğitiminin ayrıntıları netleşti. Buna göre;

*Özel okullar, isterlerse 15 Ağustos tarihinden itibaren telafi eğitimine başlayabilecek.

*Telafi eğitimine 15 Ağustos'ta başlamak gibi bir zorunluluk yok.

*Özel okulların 3 hafta yapması zorunlu olan telafi eğitimi, istenirse hafta sonu da (Cumartesi günü) yapılabilecek.

*Yaz tatili boyunca isteyen özel okul bir telafi eğitimi yapmak zorunda olmayacak.

PROGRAMINI DEĞİŞTİRMEYE ZORLANMAYACAK

*Özel okullar isterlerse telafi eğitimini okullar açıldıktan sonra, normal ders saatleri dışında tüm dersler bitince derse 1 saat daha ekleyerek verebilecek.

*Öğrencilerin günlük ders, etüt, sosyal faaliyet vb eğitim-öğretim planlamaları kesinlikle bozulmadan telafi eğitimi, 2020-2021 Eğitim/Öğretim yılı içine de yapılabilecek.

*Okul Aile Birlikleri ve okul yönetimleri telafi eğitiminin tarih ve günlük mü? yoksa saat ilavesiyle mi? yapılacağına dair yönteme birlikte karar verecek.

*Tatil planı yapan ya da başka bir planı olan veliler, çocuklarının 15 Ağustos'ta okulda telafi eğitimi başladığı için programını değiştirmeye zorlanmayacak.

*Okul yönetimi ve velileri temsilen Okul Aile Birliğinin alacağı ortak karar tüm veliler için geçerli olacak.

*Okul idaresi ve veliler telafi eğitimiyle ilgili aldıkları kararı okulun bulunduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden onaylattıktan sonra, telafi eğitimi başlayabilecek.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.