Telefonda virüs taraması nasıl yapılır

Telefonda virüs taraması nasıl yapılır
Akıllı Telefon’da antivirüs uygulaması olan AVAST’ın kullanılması.

İlk olarak Google Play Store'dan Mobile Security & Antivirus uygulamasını yüklemeniz gerekiyor. Yüklemeyi tamamladıktan sonra uygulamayı çalıştırın.Kullanıcı sözleşmesini kabul ettikten sonra program arayüzüne ulaşacaksınız. İlk olarak taramayı yapmak için "Scan this device" bölümüne dokunun. Uygulama her türlü bilinen sorun ve zararlı için Android telefonunuza virüs taramasını gerçekleştirecek. Bu süreç telefonunuzdaki yüklü olan dosyaların sayısına göre kısa ve uzun zaman alabilir.

Uygulama herhangi bir zararlı bir tespit ettiğinde bunu gerçek zamanlı olarak ekrana yansıtacak. Tarama tamamlandığında herhangi bir zararlı dosya yoksa bununla ilgili bir tebrik mesajı alacaksınız. Ardından hayatınıza devam edebilirsiniz. Fakat zararlı bir sonuç görüyorsanız, sistemde temizlik yapmanız gerekecektir. "Show threats" bölümüne dokunarak hangi zararlıların bulaştığını görebilirsiniz.AVAST ve benzeri güvenlik uygulamaları sadece virüslü dosya taraması değil, genel sistem ayarlarını da izlemeye alıyorlar. Bu noktada mesela "Bilinmeyen kaynaklardan yükleme" özelliği sizin ihtiyaç duyacağınız bir özellik olsa da, yazılım bunu kapatıyor. IGNORE seçeneğine dokunarak bunu istemediğinizi belirtebilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.