Televizyon izlerken aşağıdaki akıllı işaretleri dikkate almamız neden önemlidir

Televizyon izlerken aşağıdaki akıllı işaretleri dikkate almamız neden önemlidir
Televizyon izlerken aşağıdaki akıllı işaretleri dikkate almamız neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Televizyon izlerken karşımızı akıllı işaretler çıkar. Bu işaretler bizlere izleyeceğimiz filmin, dizinin veya reklamın içeriği hakkında ipucu verir. Bu işaretler boşuna verilmemektedir. İşaretlerin biz izleyenler için taşıdıkları önemli mesajlar vardır. Mesela şiddet içeren görüntülerin olduğu filmi izlememek istersek şiddet işaretini gördüğümüzde kanalı değiştirmeliyiz. Aynı şekilde çocukların yaşına uygun olmayan dizi ve filmler yayımlanmadan önce ilgili işareti görürsek ona göre kanalı değiştirmeliyiz.

Televizyonun çocuklar üzerindeki etkisini açıklayan bazı kuramsal yaklaşımlar ise programın içeriğinden bağımsız olarak izleyiciye bağlı özellikler üzerinde durmaktadır. İzleyicinin yaşı, cinsiyeti, gereksinimleri, güdüleri, tercihleri ve hangi amaçla televizyon izlediği ve televizyon izleme örüntüsü gibi özellikler televizyonun birey üzerindeki etkilerinde rol oynamaktadır. Örneğin bireyler rahatlamak ve eğlenmek için, bilgi edinmek için ya da TV programlarındaki kahramanlarla kendilerini karşılaştırmak ve değerlendirmek için televizyon izleyebilirler. Ayrıca televizyonu bir alışkanlık olarak ya da oldukça seçici bir biçimde izleme örüntüsü gösterebilirler. Tüm bu özelliklerin, içerikten bağımsız olarak televizyonun birey üzerindeki etkisini değiştirdiği vurgulanmaktadır.

4
6
1
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum