Televizyonu fazla izlemenin; tablet, telefon ve bilgisayarda gereğinden fazla vakit geçirmenin zararlarını araştırınız

Televizyonu fazla izlemenin; tablet, telefon ve bilgisayarda gereğinden fazla vakit geçirmenin zararlarını araştırınız
Televizyonu fazla izlemenin; tablet, telefon ve bilgisayarda gereğinden fazla vakit geçirmenin zararları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bütün günü televizyon başında geçirmek insanın bağışıklık sistemine zarar vermektedir, ayrıca teleizyondan yayılan ışığın melatonini azaltması nedeniyle hormanol dengesizliklerin yanı sıra kansere bile yol açmaktadır. Çok televizyon izleyen çocukların ruhsal dengesizlik yaşaması, ayrıca erken ergenlikle karşı karşıya kalmaktadırlar.

Günümüzde artık çok rahat etkisini gösteren, şiddet, cinsellik, uygunsuz haber ve seviyesiz programlar insanların piskolojik rahatsızlıklara itmedir. Bu ise bilinçsiz ve geri kalmış bir topluma hazırız demek anlamına gelmektedir.– Bir çok programcı kendi reytingleri uğruna insanların zaaflarını kullanarak bizleri bir nevi “aptal” durumuna düşürmektedirler.
Çok televizyon başında durmak, imsomnia gibi uyku problemine yol açmaktadır.
Televizyon görsel içerik olduğundan, insanlara izlerken düşünme imkanı vermez. Beyinin tek lob’unu çalıştırdığı için, zeka gelişimine katkıda bulunmaz. (Belgesel tarzı bilgi içerikli yayınlar hariç.)

Göz bozulmalarına neden olur. Dikkat dağınıklığı ve unutkanlığa yol açar. Çocuklarda televizyon karakterini örnek alarak, suç oranı artabilir. (Örnekleri vardır.) İnsanları gerçekten koparma ve hayalciliğe yönelik yaşam oluşturur. Bu ise büyük bir pisikolojik rahatsızlık haline gelebilmektedir. Kendi kültürünü unutma.

Çocuğun Televizyon İzlemesinin Zararları

– 2 yaşın altındaki bir çocuk için hiçbir eğitim avantajı sağlamaz. Daha da kötüsü, beynini geliştiren, diğer insanlarla etkileşim kurmak ve oynamak gibi becerilerini kısıtlar.

– Televizyon izlemek, çocuğunuzun dil, yaratıcılık, motor ve sosyal beceriler gibi önemli becerileri geliştirmesi için gereken zamanı uzatır. Bu beceriler, çocukların beyin gelişimindeki en kritik zaman olan ilk iki yılında oyun, arama ve sohbet yoluyla geliştirilir. Örneğin, çocuğunuzun dil becerileri, televizyon dinleyerek gelişme göstermez.

– Televizyon izlemek, çocuğunuzun inisiyatif kullanma, entelektüel mücadele etme, analitik düşünme ve hayal gücünü kullanmasını engellemesi nedeniyle çocuğunuzun zihnini uyuşturur.

– Televizyon izlemek, okuma ve uygulama yoluyla okuma becerilerini geliştirme zamanını uzatır. Okul öncesi yıllarda karikatürleri ve eğlence televizyonunu izleyen çocuklar, 5 yaşından önce okuma becerisine sahip değillerdir.

– Sürekli olarak TV izlemek için günde 4 saatten fazla zaman harcayan çocukların fazla kilolu olmaları daha olasıdır.

– Televizyon seyreden çocuklar, öğretmenlere dikkat etmede zorlanırlar, çünkü televizyonda hızlı tempolu görsel uyarılmaya alışkındırlar. Ayrıca çok daha kısa dikkat süreleri vardır

– Şiddet içeren eylemleri televizyonda gören çocukların saldırgan davranış sergilemeleri ve dünyanın korkutucu olmasından ve kendilerine kötü bir şey olacağından korkması daha olasıdır.

– Şiddetli video oyunları ve uygulamaları oynayan gençlerin daha agresif olmaları daha olasıdır.

– Televizyon karşısında çok fazla zaman geçiren okul çocuklar ev ödevlerini yaparken daha az çalışma; Ayrıca, daha az beceri ve bilgiye sahip olma eğilimindedirler. Televizyon yüzünden uykusuzluk çekerler, gün içinde daha az uyanık olurlar ve bu okul performansının düşmesine neden olur.

– Televizyondaki ve video oyunlarındaki karakterler genellikle sigara ve alkol içmek gibi olumsuz davranışlar sergileyebilir.

Bu yüzden ebeveynlerin çocuklarının televizyon izleme saatlerinde zaman tutmaları ve televizyon ekranının önünde çok fazla zaman geçirmemelerini sağlamak için sınırlar koymaları çok önemlidir.

276
43
511
55
71
63
204
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.