Tenisçi dirseği rahatsızlığının vücudun hangi bölgesinde meydana geldiğini 3D anatomi atlası uygulamalarından yararlanarak

Tenisçi dirseği rahatsızlığının vücudun hangi bölgesinde meydana geldiğini 3D anatomi atlası uygulamalarından yararlanarak
Tenisçi dirseği rahatsızlığının vücudun hangi bölgesinde meydana geldiğini 3D anatomi atlası uygulamalarından yararlanarak gösteriniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Dirseğin yanal dirsek ucu bölgesindeki (lateral epikondil), el bileğini geriye doğru çeken kasları kemiğe bağlayan tendonda meydana gelen zedelenme ve yırtıklar tenisçi dirseği (lateral epikondilit) adı verilen rahatsızlığa neden olur. Tenisçiler gibi el ve el bileğinin aşırı kullanılması ya da bu bölgeyi tekrarlayan hareketlerle zorlayan bireylerde görülür. Genellikle 30-50 yaş aralığında sıklıkla görülür. Tesisatçılar, tamirciler, boyacılar, marangozlar gibi el ve bileklerini sık kullanan bireylerde daha yaygın gözlendiği rapor edilmektedir. Rahatsızlığın semptomları (belirtileri) dirsekte hassasiyet ve ağrı, el bileklerinin gerilmesi sırasında ya da bir cisim kaldırırken ağrı ve kuvvetsizlik hissedilmesidir. El ve el bileğini geriye çeken kasların aksine bükülmeyi sağlayan kasları dirseğin iç yüzeyine bağlayan tendonların zarar görmesi de golfçü dirseği (medial epikondilit) olarak adlandırılır.
Tenisçi dirseği rahatsızlığının vücudun hangi bölgesinde meydana geldiğini 3D anatomi atlası uygulamalarından yararlanarak gösteriniz

Ödev cevabı kısaca : Tenisçi dirseği rahatsızlığı, dirseğin yanal dirsek ucu bölgesinde meydana gelir. Yukarıdaki metinde anlatılan tenisçi dirseği rahatsızlığı, kolun dirseğin dış yüzeyinde meydana gelir. Bu rahatsızlığın yerini 3D anatomi atlası uygulamalarıyla göstermek mümkün olacaktır.

143
1
164
2
326
217
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.