TEOG'da başarının sırrı

TEOG'da başarının sırrı
Öğrencilerin sınavlarda yaptığı her 10 yanlışın; 6’sı okuma hatasından, 2’si işlem hatasından, 2’si bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor.
Bu yıl ilk etabı 23-24 Kasım'da gerçekleşecek ve 1.219.111 8.sınıf öğrencisinin gireceği 1.TEOG sınavlarında öğrenciler sene başından itibaren işlenen ünite ve konulardan sorumlu olacaklar. Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, “Sınavların giderek yaklaştığı bugünlerde öğrencilerin sınava girecekleri derslerle ilgili (Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, TC. İnkılap Tarihi, Yabancı Dil) farklı kaynaklardan soru çözümü yapmaya ağırlık vermelerini ve daha önceki yıllarda yapılmış olan TEOG sınavlarını çözmeyi ihmal etmemelerini öneriyorum” dedi. Yılmaz, TEOG sınavlarına hazırlanırken öğrencilerin hatalara düşmemesi için dikkat edilmesi gereken noktaları maddeler halinde sıraladı;
 
Sınavlara hazırlanırken bu hataları yapmayın!
- Öğrencileri başarıya götürecek olan kendi kendilerine uyguladıkları veya okulda uygulanan testlerde yanlış yaptıkları soruların doğrusunu öğrenmektir.
- Hatalardan ders almayı öğrenmek, başarının altın anahtarıdır. Bu nedenle yaptığınız her hatayı başarı yolunda atılmış adımlar olarak görme alışkanlığı edininiz. Yanlış yapıp doğrusunu öğrenmediğiniz her sorunun sınavda karşınıza gelebilecek soru olabileceğini unutmayınız.
- Bugünlerde kendi kendinize uyguladığınız veya okulda uygulanan sınavlar sene başından itibaren işlemiş olduğunuz konuları kapsar nitelikte olursa tüm bilgi birikiminizi tekrar etmenizi sağlayacağından başarı şansınızı daha da artırır.
- Deneme sınavlarında yaptığınız hatalarla ilgili konuları tekrar etmeden sorunun doğru çözümünü kavrayamazsınız. (Biri size doğru çözümü gösterse bile) - Sınavlarda derslerin ağırlık katsayısı farklı olsa bile, her dersten yapacağınız doğruların çokluğu sizi hedefinize biraz daha yaklaştıracağından bu derslere çalışmak için belirli bir süre ayırmayı ihmal etmeyiniz.
- Son haftayı genel tekrarlara ayırarak her gün bir deneme çözüp yanlışlarınızın doğrusunu öğreniniz.
- Evde test uygulaması yaparken sınav süresine ve sınav şartlarına da uygun hareket ederseniz fiziksel anlamda da kendinizi sınava hazırlamış olursunuz.
Kendinize uyguladığınız bir sınavdan sonra vaktiniz olsa bile sınavın değerlendirmesini yapmadan, hatalarınızı bulup gidermeden ikinci bir test çözmeyiniz.

TEOG’DA EN ÇOK YAPILAN YANLIŞLAR;YANLIŞ OKUMA VE İŞLEM HATASI, BİLGİ EKSİKLİĞİ
Öğrencilerin sınavlarda yaptığı her 10 yanlışın; 6’sı yanlış okumadan, 2’si işlem hatasından, 2’si bilgi eksikliğinden kaynaklanır.

Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, “Öğrenciler okuma hatalarını genellikle dikkatsizlik olarak tarif ederler. Okuma hatası öğrencilerin sadece Türkçe başarısını değil, tüm derslerdeki başarısını olumsuz etkilemektedir.

Matematik sorusunu da, Fen Bilimleri sorusunu da, İnkilap Tarihi sorusunu da doğru okuyup doğru anlayan öğrenci doğru çözer” dedi.

En Çok Yapılan Okuma Hataları;
- Tamamını okumadan cümlenin gelişinden sonucuna karar vererek çözüm yapmak, - Özellikle olumsuz cümleleri olumlu olarak okumak ve ona göre çözmek, - Eksik veya yanlış okumak, noktayı virgülü görmemek, dolayısıyla yanlış anlamak, - Paragraf sorularına paragrafa göre değil, kendi doğrularına göre cevap vermek, - Zaman kaybetmemek için uzun paragraf sorularını okumayıp boş bırakmak olarak sıralayabiliriz.
Okuma hatasına düşmemek için,sınava kadar olan sürede kendinize uyguladığınız sınavda yanlış yaptığınız her sorunun yanına neden yanlış yaptığınızı yazarsanız hatalarınızı görüp önlem almanız kolaylaşır.

İşlem Hatasından Kaynaklanan Yanlışlar;
- Aklına çok güvenip, işlemleri yazmadan kafadan yapmak.
- Sayılarla ilgili kavramların anlamlarını ve kavramların gerektirdiği işlemleri bilmemek, işlem sırasını yanlış uygulamak,
- Geometrik şekilleri hayal edememek ve geometrik kavramların anlamını bilmemektir.
- Bilgi eksikliğinden kaynaklanan hata yapmamak için sınava hazırlık sürecinde hiçbir konuyu ve konuya bağlı kazanımları atlamadığından emin olmanız gerekir.
Bilgi eksikliğinin en önemli nedenlerinden biri öğrencilerin bazı konulara ön yargıyla yaklaşarak öğrenemeyeceklerini düşünmeleridir. Bir konuyu öğrenemeyeceğini düşünen öğrencinin öğrenmek için gerekli çabayı harcamasını sağladığınızda aslında kolaylıkla öğrenebildiğini görmesini sağlarsınız.

Kaynak:Vatan

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.