TEOG’da doğru sayısını artırmak için 10 önemli adım

TEOG’da doğru sayısını artırmak için 10 önemli adım
TEOG sınavı öncesinde çocuklarla sağlıklı iletişim kurmak isteyen velilere ve doğru sayısını artırmak isteyen öğrencilere önerilerde bulundu.

Çocuğu için en iyisini isteyen velilere 4 önemli tavsiye

Olumsuz motivasyon cümlelerini bırakın. Çocuğunuzun neleri yapmadığına değil neleri yaptığına odaklanın ve olumlu motivasyon cümleleri kurmaya başlayın.
 
Çocuğunuzun gerçek performansını göstermesinin önündeki en büyük engel sınav algısının yarattığı kaygı sürecidir. Çocuğunuza bütün hayatının bu sınava bağlı olmadığını hayatta başarılı olmak için başka seçenekleri de olabileceğini söyleyin.
 
Günlük yaşantınıza devam edin. Sınav tarihi yaklaştıkça günlük etkin özel bir değişiklik yapmamaya çalışın. Sadece sınav konuşulan bir çevre yaratmamaya özen gösterin. Çocuğunuzla birlikte keyif aldığınız etkinlikleri daha çok zaman ayırın. Medya ve diğer kaynaklardan gelebilecek olumsuz uyarılardan çocuğunuzu koruyun.
 
Çocuğunuzun biricik olduğunu unutmayın. Sadece sınav süreçlerinde değil çocuğunuzun tüm eğitim hayatı boyunca unutmamanız gereken bir nokta. Çocuğunuzun biricik ve tek olduğunu unutmayın ve onu kimseyle kıyaslamayın. Kimse çocuğunuz olmaz ve çocuğunuz da başka biri olmak zorunda değil.

TEOG’da doğru sayısını artırmak için 10 önemli adım

1. Sınav kitapçığını aldığınızda öncelikli olarak kitapçığın sayfalarını gözden geçirin, bu soruları kabaca göreceğiniz için sizleri rahatlatır.
2. Sınava kendi okulunuzda kendi sınıflarınızda girecek olmanız bir avantajdır ancak yine de sınava en az yarım saat erken gitmeniz yararlı olur.
3. Sınavlarda 20 soru yer alıyor ve 40 dakika süre veriliyor. Bu süre soruların hakkıyla okunmasını sağlayacak kadar yeterli. Bu nedenle soruları dikkatle okuyun acele etmeyin. Yapılan hataların çoğu soruyu tam anlamamaktan kaynaklanıyor.
4. Sınavlarda yanlış doğruyu götürmediği için yapamadığınız soru olursa en sona bırakın ve tüm soruları yanıtladıktan sonra tekrar anlayıncaya kadar okuyun ve yine de doğru yanıtı bulamıyorsanız size en yakın gelen yanıtı işaretleyin. Sakın boş bırakmayın.
5. Sınav başladığında soruları beklediğiniz kolaylıkta olmayabilir. Öncelikle bildiğiniz ve emin olduğunuz soruları yanıtlayın. Yanıtında çelişkiye düştüğünüz soru varsa işaretle belirleyip mutlaka sona bırakın. Unutmadan tekrar çözmek için uğraşın ve bulduğunuz veya tahmin ettiğiniz yanıtı işaretleyin.
6. İki şık arasında kaldığınızda soruyu dikkatle okuyun ve ilk olarak doğru olduğunu düşündüğünüz şık hangisiyse onu işaretleyin.
7. Sınavlar iki gün boyunca üçer oturumda yapılacak. Bu oturum araları 30 dakika gibi uzun bir süre. Bu süreyi rahatlamak, tuvalet ihtiyacınızı gidermek, canınızın istediği bir yiyecek ve içeceği almak için kullanın. Arkadaşlarınızla bitirmiş olduğunuz sınav hakkında konuşmayın. Unutmayın başarısız geçen bir sınav sonrası gireceğiniz sınavda çok daha başarılı olabilirsiniz bu nedenle moralinizi bozmayın.
8. Özellikle Matematik ve Fen ve teknoloji gibi işlem gerektiren ve not almanız gereken sınavlarda soru kitapçığını not defteri gibi kullanın. Yazarak soruları çözmeye çalışın.
9. Yanıtladığınız soruları hemen optik forma işaretleyin, birebir işaretlemek sizi kaydırma yapma riskinden koruyacaktır.
10. Sınav için verilen süre bitmeden sınavdan çıkmayın, erken bitirmiş olsanız da bu süreyi tekrar kontrol için sonuna kadar kullanın.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.