Teokrasi yönetimi diğer yönetimlerle birlikte uygulanabilir mi

Teokrasi yönetimi diğer yönetimlerle birlikte uygulanabilir mi
Teokrasi yönetimi diğer yönetimlerle birlikte uygulanabilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Teokrasi, devlet yönetiminde dini kuralların hakim olarak uygulanması anlamına gelmektedir.Teokratik devletlerde bir de dini lider olmakta ve insanlar bu dini liderin sözlerinden asla çıkmamakta ve onun sözlerini de din ya da dini kurallar olarak görmektedir. Teokratik devletler günümüzde de bulunmaktadır.

Teokrasi yönetiminin diğer yönetimlerle uygulanması söz konusu olabilir. Cumhuriyet ile İslam bir araya gelerek İslam Cumhuriyeti faaliyetlerini üstlenen devletler de vardır. İtalya’da Papa dini lider olarak kabul edilmekte ve insanlar Papa’nın sözlerini din olarak telakki etmektedir. Fakat halkın devlet idaresinde etkin rol oynamasında teokratik engeller vardır bu da ancak laiklik ile aşılabilir.

Teokrasi, dine dayalı yönetim biçimini tanımlamak için kullanılan terim. Demokrasi ile kullanılamaz ama teokrasi monarşi ve oligarşi ile kullanılabilir.

1
8
1
1
2
20
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.