Tepeden tırnağa süzmek deyiminin anlamı nedir, deyimle ilgili bir cümle kurunuz

Tepeden tırnağa süzmek deyiminin anlamı nedir, deyimle ilgili bir cümle kurunuz
Tepeden tırnağa süzmek deyiminin anlamı nedir, deyimle ilgili bir cümle kurunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

"Tepeden tırnağa süzmek" deyimi, birini veya bir şeyi dikkatlice incelemek, detaylı bir şekilde gözden geçirmek anlamına gelir. Bu deyim, bir şeyi baştan sona kadar titizlikle değerlendirmeyi ifade eder.

Örnek cümle: Dedektif, olayı çözebilmek için şüpheliyi tepeden tırnağa süzdü ve her detayı incelerken hiçbir ipucunu gözden kaçırmadı.

Tepeden tırnağa süzmek deyiminin anlamı, bir şeyi veya bir kişiyi baştan aşağı dikkatlice incelemek, değerlendirmek demektir. Bu deyim, genellikle bir kişinin görünüşünü, giyimini, davranışlarını veya kişiliğini değerlendirmek için kullanılır.

Örnek:

  • "Yeni gelen müşteriyi tepeden tırnağa süzdü."
  • "İş görüşmesinde beni tepeden tırnağa süzdü."
  • "Oğlunu tepeden tırnağa süzdü ve ondan hiç hoşlanmadığını anladı."

Bu deyimin yerine incelemek, değerlendirmek, gözden geçirmek, süzgeçten geçirmek, eleştirme gibi ifadeleri de kullanabiliriz.

53
5
6
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.