Termodinamik yasasından etkilenerek Psikodinamizm ilkesini ortaya koyan kuramcı hangisidir

Termodinamik yasasından etkilenerek Psikodinamizm ilkesini ortaya koyan kuramcı hangisidir
Termodinamik yasasından etkilenerek Psikodinamizm ilkesini ortaya koyan kuramcı hangisidir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Termodinamik yasasından etkilenerek Psikodinamizm ilkesini ortaya koyan kuramcı hangisidir?
A. Cattell
B. Allport
C. Hipokrat
D. Freud
E. Bandura

Cevap : D. Freud
Psikodinamizm ilkesini ortaya koyan kuramcı "D) Freud"tur.

Sigmund Freud, psikodinamik kuramın kurucusu olarak bilinir. Bu kurama göre, insan davranışları ve duyguları, bilinçaltı dürtüler ve iç çatışmalar tarafından şekillenir. Freud'un çalışmaları, zihin yapısını ve kişilik gelişimini anlamada derinlemesine içgörüler sağlamış ve modern psikoloji üzerinde büyük etkisi olmuştur. Psikodinamik kuram, termodinamiğin ısı enerjisinin davranış ve etkileşimler üzerindeki etkisini açıklamada kullanılan yasalarından etkilenmiştir, bu nedenle "termodinamik yasalarından etkilenerek" ifadesi psikodinamik kuramla bağlantı kurmaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.