Tesbih duası nedir

Tesbih duası nedir
Tesbih duası, her namaz bitiminde Allah'ın adını anmak amaçlı okunmaktadır. Peki tesbih duası neden okunur, tesbih dualarının Türkçe okunuşu ve Türkçe meali nasıldır?

Tesbih Duası nedir

Camide namaz kıldıysanız namazdan sonra tesbihat yapıldığına şahit olmuşsunuzdur. Yapılan tesbihata tesbih duası denir. Tesbihatta Allah’a zikredilir, peygamber efendimize salâvatlar getirilir. Namazı oldu bittiye getirmemek, namazı taçlandırmak ve Allah rızasını kazanmak için tesbihatlar önemlidir.

İster camide isterseniz evinizde namaz kılın, kısa tesbihat (tesbih duası) yaparak, Allah’ın rızasını kazanabilirsiniz.

Tesbih duası nasıl yapılır

Namazı bitirip, sağa ve sola selam verdikten sonra peygamber efendimize salâvat getiriyorsunuz. “Subhanallahi vel hamdu lillahi” cümlesini söyledikten sonra Ayetel Kürsi’yi okuyorsunuz. Sureyi okuduktan sonra sırasıyla 33’er kez “Subhanallah”, “Elhamdülillah” ve “Allahu Ekber” diyerek tesbih çekiyorsunuz.

"Lâ ilâhe illâllahu vahdehû lâ şerike leh.” Cümlesini okuyup, ellerinizi açıp, içinizden Allah’a dua ediyorsunuz. Duaya, Allah’a hamdu senalar ederek, peygamber efendimize salat-u selam getirerek başlamanız eftaldir. Duayı, içten, dünya meselelerinden uzak ve yarı hüzünlü şekilde yapmanız önemlidir. Duanızı “amin” diye bitirdikten sonra Fatiha suresini okumayı unutmayınız.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.