Test Yaptırmayan Hastaya Antibiyotik Yazılmayacak

Test Yaptırmayan Hastaya Antibiyotik Yazılmayacak
Hastanelerde zorunlu hale getirilen antibiyotik test kitini AKP'li eski başkan satacak.

Antibiyotik kullanımının gerekli olup olmadığına karar verecek test, AKP Ümraniye İlçe Başkanlığı’nı devreden Öztürk Oran’ın şirket ortakları tarafından üretildi. Test kitinde belirtilen değerin altına düşen hastalara antibiyotik verilmeyecek.

MALİYETİ 400 MİLYON LİRA

Önce fiyatlandırma komisyonundan geçen ardından da Resmi Gazete’de yayımlanan  Sağlık Uygulama Tebliği’ne giren  “strep.pyogenez hızlı polimeraz zincir reaksiyon testi” hastanelere de zorunlu olacak. 350 milyondan fazla tedavinin yapıldığı Türkiye’de alt ve üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle yazılan reçetenin bir yılda 90 milyonu bulduğu belirtildi.

AÇIKLAMA YAPACAĞIZ”

Antibiyotik öncesi test kiti kullanılmasının devlete 400 milyon TL’nin üzerinde maliyet getireceği ifade edildi. Ancak uzmanlar toplu alımlarda bu rakamın 200 milyona düşebileceğini belirtiyor.

Devletin geri ödeme listesine giren test kiti her 100 reçetenin 40’ına antibiyotik yazılmasının önüne geçmesi hedefleniyor. BUGÜN’ün ulaştığı, test kitini üreten firmanın ortaklarından AKP Ümraniye İlçe eski Başkanı Öztürk Oran, “Önümüzdeki haftalarda bununla ilgili detaylı açıklama yapacağız” dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.