Tevhit ve iman kavramlarının anlamı

Tevhit ve iman kavramlarının anlamı
Tevhit ve iman kavramlarının anlamını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Tevhid; Allah’tan başka ilah, O’ndan başka yaratan, O’ndan başka kaderi değiştiren olmadığına ve kainatın tek sahibinin O olduğuna inanmaktır.
İman;  bir şey e  inanmak ve kesin olarak, içten ve yürekten bağlanmak demektir. 

Îmân kelimesi lügatte: “Emniyet ve tasdîk” demektir. Emniyet: “Güven vermek ve güven içinde olmak” demek olup, korkunun zıddıdır. Tasdîk: “Doğrulama ve onaylama” demek olup, yalanlamanın zıddıdır.

Istılâhta ise: “Îmân: Rasûlullâh sallallâhu aleyhi ve sellem’in Allâh’u Teâlâ’dan getirdiklerini kalb ile kabul etmek, dil ile söylemek ve gerektirdikleriyle amel etmektir.” Buna göre: “Îmân: Kalb ile tasdîk, dil ile söylemek ve âzâlarla amel etmektir.”

Îmân, emredilen ve tavsiye edilen ibâdetleri yerine getirmekle artar, yasaklanan şeyleri yani günahları işlemekle azalır.

Kaynak:Eğitim Sistem

306
13
197
16
8
13
204
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.