THE Dünya Üniversiteleri İtibar Sıralaması 2017

THE Dünya Üniversiteleri İtibar Sıralaması 2017
Dünya Üniversiteleri İtibar Sıralamasını yayınlayan THE, prestijli üniversiteleri 137 ülkede toplamda 10 bin 566 akademisyenle yapılan saygınlık anketlerine göre belirledi.
Buna göre, ilk sırada Harvard Üniversitesi yer alırken, onu Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ve Stanford Üniversitesi takip etti. En prestijli 100 üniversitenin belirlendiği listede Türkiye temsil elde edemedi. Çin ve Japonya’nın şef kurumları dizi kazanırken, Avrupa ve Kuzey Amerika üniversiteleri geriye düştü.
 
İLK 10’A ABD DAMGA VURDU
 
Lider üniversiteleriyle öne çıkan ABD, ilk 10’da 8 temsil elde etti. İngiltere’den Oxford ve Cambridge ise dördüncülüğü paylaşarak ilk 10’a girmeyi başardı. İlk 30’da yer saha Pensilvanya, John Hopkins, Columbia ve Cornell gibi üniversiteler kan kaybetti.
 
ABD ve İngiltere üniversiteleri ilk 10’u domine ederken, Japonya’da Tokyo Üniversitesi 11 ve Çin’den Tsinghua Üniversitesi 14’üncü sırada kendilerine yer buldu. Çin’in önde gelen kurumlarından Pekin 17 ve Ulusal Singapur Üniversitesi ise 27’nci oldu. Doğu Asya’nın şef üniversiteleri, Kuzey Amerika ve Avrupa’nın birçok önde gelen yükseköğretim kurumunun önüne geçmeyi başardı.
 
KITA AVRUPASINDAN İKİ TEMSİLCİ
 
Almanya, Fransa ve İspanya gibi yükseköğretimde şef ülkelerden hiçbir kuruluş ilk 30’da temsil edilmedi. İsviçre’den ETH Zürih 22 ve Rusya’dan Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi 30’uncu sırada yer aldı.
 
ASYA’NIN YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR
 
THE Baş Editörü Phil Baty: Bu sıralama öznel değerlendirmelerle oluşturuluyor.
the-dunya-universiteleri-itibar-siralamasi-.jpg

Kaynak:Hürriyet

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.