Time dergisine kapak olan ilk aktör kimdir

Time dergisine kapak olan ilk aktör kimdir
Time dergisine kapak olan ilk aktör kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Time dergisine kapak olan ilk aktör kimdir 

A- Marlon branda

B- James Dean

C- Frank Sinatta

D- Charlie Chaplin

Doğru Cevap: Charlie Chaplin 

Charlie Chaplin , (d. 16 Nisan 1889 , Londra - 25 Aralık 1977 ), İngiliz sinema yönetmeni , oyuncu , yazar , film müziği bestecisi , kurgucu ve komedyen . Yarattığı "Şarlo" ( Türkçe : Charlot, Tramp ) ile birlikte canlanmak.
 
Londra'nın fakir bölgelerinden bulunan doğup büyüyen Chaplin, 1913'te gittiği ABD 'de sinemaya başlamıştı. 1914'teki ilk filmi Yapan Bir Yaşama 'filminin içinde çocuk oto yarışları filminde bol pantolonlu, kavun, büyük ayakkabılı, sürekli bastonunu çeviren ve sakar hareketleri ile gülünç mizansenler oluşturan "Şarlo" tiplemesini yarattı. Yapımlı eden yıllar icinde aralarında 1917 Takip Göçmen ettik Maceracı gibi filmlerinin de bulundugu altmıştan Fazla Kısa filmde oynayarak yeni gelişmekte Olan Sinemanın da etkisiyle dünya çapında görülmemiş Bir une Kavuştu. 1918 yılında çektiği Bir Köpeğin Hayatı filmi ile uzun metrajlı filmlere de sunulmuştur Chaplin,Mary Pickford , Douglas Fairbanks ettik DW Griffith ile Birlikte kurdukları United Artists filmi şirketinin ortağı olduktan Sonra Altına Hücum , Şehir Işıkları , Büyük Diktatör , Asri Zamanlar , Sirk ettik ve Sahne Işıkları gibi başyapıtlara imza attı.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum