Tîn suresi, 4. ayetinden anladıklarınız

Tîn suresi, 4. ayetinden anladıklarınız
Biz insanı en güzel şekilde yarattık Tîn suresi, 4. ayetinden anladıklarınız konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kur’an-ı Kerim’de Tin suresinde “Biz insanı en güzel şekilde yarattık.” ayeti geçmektedir. Bu ayet insanın dünya hayatında bir imtihan için yaratıldığı gerçeğinden hareketle en değerli varlığın insan olması anlamına gelir.

Biz insanı en güzel şekilde yarattık ayetiyle, insan dünya hayatının imtihanlarından çıkabilme yeterliliğine sahip olarak yaşar ve hayatını idame ettirmek için en olgun bir şekildedir, anlamına gelir.

  • Bu ayette İnsanın Allah tarafından yeryüzü varlıkları içinde fizyolojik ve ruhsal yetenekler bakımından en mükemmel ve seçkin olduğunu ifade eder.
  • Allah’ın insana ruhundan üfürmesi, yeryüzünde halife olarak yaratması bu üstünlüğünün kaynağıdır.
  • İnsanın bilen, irade sahibi, konuşan, işiten, dinleyen, gören, düşünüp tedbir alan, hikmetle hareket eden ve bütün bu özellikleri sayesinde fizik bakımdan kendisinden daha güçlü varlıklar üzerinde bile hakimiyet kurabilen bir varlık olarak yaratıldığını ifade eder.
  • En güzel şekilde yaratılmak insanın ayrı bir görevi ve sorumluluğu olduğunu belirtir.

545
220
117
49
51
127
262
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.