Tîn suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Tîn suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Tîn suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Tîn suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Tîn suresi kaç sayfadan oluşur, Tîn suresi toplam kaç sayfa, Arapça 596 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Tîn  suresi 596. sayfada başlıyor ve 597. sayfada bitiyor. 30. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 8 âyettir. Tîn, incir demektir. Mushaftaki sıralamada doksan beşinci, iniş sırasına göre yirmi sekizinci sûredir. Bürûc sûresinden sonra, Kureyş sûresinden önce Mekke’de inmiştir.

Tîn suresinin konusu

Sûrede bazı önemli varlıklar üzerine yemin edilerek insanın yüksek değeri vurgulanmış, kötü ahlâkın bu değeri düşürdüğü ifade edilmiştir. İman edip iyi işler yapanlar övülmüş, hesap ve cezayı yalan sayanlar kınanmış, hüküm verenlerin en üstününün Allah olduğu bildirilmiştir.

Arapça 596 nasıl yazılır : ٥٩٦

Tin Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim bu sureyi okumaya devam ederse, o kişi dünyada bulundukça Allah’ü Teala ona afiyet ve yakin (şüphe olmayan iman) verir. Ve öleceği zamanda Allah’u Teala o kişiye bu sureyi okuyanların sayısınca sevap ve mükafat verir."(Kâdı Beyzâvî, Beyzâvi Tefsir (Envârut-Tenzîl ve Esrârut-Te’vil), 2/608)

tin-suresi-arapca.jpg

Rivayet edildi ki:

  • 70 kere okuyan her kese şirin görünür.
  • Yedi kere okumaya devam eden, kötü ahlaktan kurtulur.
  • Her kim bu sureyi cam bir kab içine yazar, o kabın içini yağmur suyu ile doldurur, daha sonra bu suyu bağ ve bahçesine dökerse, o yerdeki mahsul bereketlenir, meyve ve sebzesi bol olur.
  • Bir kişi, yolculuğa çıkmadan önce bu sureyi yazar ve üzerinde bulundurursa, tekrar eve dönünceye kadar emniyette olur.

9
1
2
2
3
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.