Toplu taşıma araçları ile yolculuk yaparken hamile, engelli, yaşlı

Toplu taşıma araçları ile yolculuk yaparken hamile, engelli, yaşlı
Toplu taşıma araçları ile yolculuk yaparken hamile, engelli, yaşlı vb. özel durumu olanlara nasıl davranılmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplu taşıma araçlarında yolcular için bazı öncelikler bulunmaktadır. Bunlar hasta ve yaşlılar için öncelikler, çocuklu ve gebe kadınlar için öncelikler, engelli ve özel durumu olan kişiler için öncelikler şeklinde sıralanmaktadır. Birçok toplu taşıma aracında hasta ve yaşlılar için yer ayrılmıştır. Gebe ve çocuklu kadınlar için de yer almıştır. Engelli ve özel durumu olan kişiler için de özel taşıma araçları teknik donanımla hizmet vermektedir.

Toplu taşımada hasta ve yaşlılara, gebe ve çocuklu kadınlara, engelli ve özel durumu olan yolculara binerken ve inerken öncelik verilmelidir. Boş yer ayarlanmalı ve boş koltuk önceliği verilmelidir. Engelli yolculara yardım edilmelidir. Toplu ulaşıma ulaşımda da aynı şekilde öncelikler verilmelidir.

  • Bu kişilere yer verilmeliyiz.
  • Toplu taşıma araçlarından inerken ve binerken öncelik vermeliyiz.
  • İnme ve binme esnasında yardımcı olmalıyız.
  • Duyarlı davranmayanları uyarmalıyız.
  • Eşyaları varsa yardımcı olmalıyız.
  • Emniyetsiz bir durum olduğunda şoförü uyarmalıyız.

Büyükşehir belediyeleri ve belediyeler, şehir içinde kendilerince sunulan ya da denetimlerinde olan sürücü koltuğu hariç dokuz veya daha fazla koltuğu bulunan araçlarla sağlanan toplu taşıma hizmetlerinin engellilerin erişilebilirliğine uygun olması için gereken tedbirleri alır.

1203
1201
531
101
120
150
180
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum