Toplu taşıma araçlarında büyüklerinize yer veriyor musunuz

Toplu taşıma araçlarında büyüklerinize yer veriyor musunuz
Otobüste, dolmuşta vb. toplu taşıma araçlarında büyüklerinize yer veriyor musunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Otobüste, dolmuşta vb. toplu taşıma araçlarında büyüklerimize tabii ki yer veriyorum. Hatta büyüklerimize yer verdiğimiz zaman kendimi son derece mutlu hissediyorum. Onların yüzünün güldüğünü görmek çok güzel. Çünkü onlarda bizlerle gurur duyuyorlar ve bunu da bize hissettiriyorlar. Onların teşekkür etmesi bile insana yetiyor.

Annemiz ve babamız büyüklerimize her zaman yardımcı olmamızı, toplu taşıma araçlarında yer vermemizi, karşıdan karşıya geçerken onlara destek olmamızı öğrettiler. Çünkü onların bizlerin yardımlarına ihtiyaçları var. Onlar da bir zaman gençti... Onları hor görmeden sevgi ve saygı içinde elimizden geldiğince yardım etmeliyiz. Bizlerde bir gün yaşlanacağız bunu da hiç bir zaman unutmamalıyız.

Otobüste veya dolmuşta yolculuk ederken gördüğüm büyük ve yaşlı kişilere yer veriyorum. Çünkü bu araçlar sürekli olarak dur kalk yaptıkları için ayakta olan yolcular her an düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalıyorlar. Ben daha genç ve çevik olduğum için dur kalk hareketlerinde kendimi daha rahat koruyabiliyorum. Ayrıca yaşlı kişiler ayakta duramayacak kadar güçsüz ve bitkin olabiliyorlar. Bu nedenle onlara her zaman yer veriyorum. Bir de onlara duyduğum saygı ve hürmet gereği bunu yapıyorum. İleride bende yaşlanacağım ve bana da yer verilmesi isteyeceğimi düşünerek onlarla empati kuruyorum.

20
2
20
2
0
20
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.