Toplu taşıma araçlarının tercih edilmesinin trafik yoğunluğuna ve çevre kirliliğine etkisi

Toplu taşıma araçlarının tercih edilmesinin trafik yoğunluğuna ve çevre kirliliğine etkisi
Toplu taşıma araçlarının tercih edilmesinin trafik yoğunluğuna ve çevre kirliliğineetkisi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Daha az araç demek doğaya salınan egzoz gazının da daha az olması demektir. Bu da doğanın daha az kirletilmesi demektir. Bunun yanında ses kirliliği ve gürültünün de fazla araçla daha fazla olacağını söyleyebiliriz. Ama az araç daha az gürültü kirliliğidir.

Toplu taşımaların tercih edilmesi doğaya daha az egzoz gazının salınması demektir. Toplu taşıma araçları kullanarak trafik yoğunluğu azaltılır. Bu şekilde daha rahat ve konforlu ulaşım sağlanır. Bunun sonucunda doğa daha az kirletilmektedir. Fazla araç kullanımı gürültü ve ses kirliliklerine de sebebiyet verir. Az araç demek daha az kirlilik demektir.

2
6
2
0
2
2
34
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.