Toplumda uyum içinde yaşayabilmek için farklılıklara karşı anlayışlı olmanın önemi

Toplumda uyum içinde yaşayabilmek için farklılıklara karşı anlayışlı olmanın önemi
Toplumda uyum içinde yaşayabilmek için farklılıklara karşı anlayışlı olmanın önemi hakında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanlar yapısı gereği birbirinden çoğu yönde farklıdır. Geçmişte dünya şartları gereği tüm farklılıklara rağmen aynı millet altında yaşamaları bu farklılıklardan bir tanesini elese bile günümüz yüzyılında bu benzerlik de ortadan kalkmıştır. Zira günümüzde dünya, milletlerarası etkileşimlerle beraber neredeyse tek vücut haline gelmiştir. Almanya vatandaşı bir birey Amerika'da, Afrika kökenli bir birey Fransa'da yaşamayı kendinde hak olarak görebilmektedir. Bunun sonucunda insanlara yeni bir sorumluluk yüklenmektedir.

Bu sorumluluk farklılıklara saygı göstermektir. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu olan UNESCO, içinde bulunduğumuz yüzyılın başlarında Anadolu'nun simgelerinden biri olan ve hoşgörü hakkındaki düşünceleriyle tanınan Mevlana için özel bir yıl düzenlemiştir. Söz konusu yıl 2007'de dünyanın dört bir yanında Mevlana'nın hoşgörü hakkındaki düşünceleri ışığında farklılıklarla beraber yaşamamız gerektiği konusunda seminerler düzenlemiştir.

Dünyanın bu ani değişimiyle beraber sokağa çıktığımızda farklı kültür, farklı ırk, farklı din, farklı ideolojilerden insanları görmemek imkansızdır. Dünyanın bu ani değişimine uzun süre dünya kamuoyu dirense de özellikle soğuk savaşın sonlanmasıyla farklılıklara saygı için ilk adım atılmıştır. Bu etkileşim çağında dünya barışı hiç olmadığı kadar önemlidir ve bunun anahtarı farklılıklara karşı saygıdır.

150
128
137
44
14
11
268
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.