Toplumdaki tüm üretim tüketim dağıtım hizmetlerinin sunulduğu sosyal kurum aşağıdakilerden hangisidir

Toplumdaki tüm üretim tüketim dağıtım hizmetlerinin sunulduğu sosyal kurum aşağıdakilerden hangisidir
Toplumdaki tüm üretim tüketim dağıtım hizmetlerinin sunulduğu sosyal kurum aşağıdakilerden hangisidir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Toplumdaki tüm üretim tüketim dağıtım hizmetlerinin sunulduğu sosyal kurum aşağıdakilerden hangisidir?
a) siyaset
b) ekonomi
c) din
d) eğitim
e) sağlık

Cevap : b) ekonomi
Ekonomi, toplumdaki üretim, tüketim, dağıtım ve hizmetlerin düzenlendiği ve yönetildiği sosyal kurumdur. Ekonomi, kaynakların nasıl kullanılacağı, mal ve hizmetlerin nasıl üretileceği, dağıtılacağı ve tüketileceği gibi faaliyetleri içerir. Üretim, tüketim, ticaret, istihdam, gelir dağılımı gibi ekonomik konular ekonomi içerisinde yer alır. Devletlerin ekonomi politikaları, ekonomik büyüme, enflasyon, işsizlik gibi konuları yönetmeye çalıştığı alandır. Toplumun refah düzeyi, yaşam standardı ve genel ekonomik durumu da ekonomi ile yakından ilişkilidir. Ekonomi, bir ülkenin veya toplumun kaynaklarını etkin bir şekilde kullanmasını sağlayarak refah düzeyini artırmayı amaçlar.

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.