Toplumsal bilincin oluşmasına tarih öğrenmenin katkıları

Toplumsal bilincin oluşmasına tarih öğrenmenin katkıları
Toplumsal bilincin oluşmasına tarih öğrenmenin katkılarınelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplululuk halinde yaşamak bazı sorumlulukları da beraberinde getirmektedir. Bu sorumluluklar toplumsal bilincin oluşmasını sağlar. Toplumsal bilincin oluşması insanların elindedir. İnsanların elinde olan eğitimin gerçekleşmesi de bilincin oluşmasında etkili olmaktadır.

Toplumsal bilincin oluşmasında tarih öğrenmenin de etkisi vardır. Tarih geçmişle olan bağın kuvvetlenmesinde ve insanın ata ve analarıyla olan bağının köklü bir şekilde incelenmesinde ve ortaya konmasında etkili olmaktadır. Geçmişe dayalı ve geleceğe daha planlı bir şekilde bakmak tarihin öğrenilmesinde ve toplumsal bilincin sağlanmasında önemlidir.

Toplumsal bilincin oluşmasında eğitim ve tarih öğrenimin etkisi çoktur. Bu nedenle tarih öğrenimine özellikle dikkat edilir ve akademide önemli bir yeri vardır.

  • Toplum tarihini öğrendikçe geçmişini tanır, daha çok işler yapmak için kendinde güç bulur
  • Tarih, milli ve toplumsal kimliğin oluşmasını sağlar
  • Toplumu oluşturan kimlik bilinci sayesinde toplumda birlik oluşur ve toplumun devamlılığını sağlar, bir arada tutar
  • Tarih öğrenmek sayesinde geçmiş hakkındaki aktarımlar, milletlerin ortak hafızasını biçimlendirir.
  • Geçmişte yaşananlar sayesinde gelecek için bir ülkü birliği oluşur.

262
653
244
57
71
251
401
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.