Toplumsal birlikteliğin oluşmasında sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetler

Toplumsal birlikteliğin oluşmasında sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetler
Toplumsal birlikteliğin oluşmasında sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetlere katılımın önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çünkü bu faaliyetler insan katkısı olmadan hiç bir işe yaramaz. Çünkü bu tür faaliyetlerde insanlar organizasyonu sağlayacak iş bölümü ile koordineli bir şekilde çalışarak yardımın yerine ulaşmasını sağlayacaktır.

Toplumsal olarak birlik ve beraberliğin sağlanması insani değerlerin ve ahlak kurallarının yaşanmasına ve hukukun üstünlüğüne inanılmasına bağlıdır. Toplumsal birlikteliğin oluşmasında sosyal yardımlaşma ve dayanışma faaliyetleri de destekleyici bir rol üstlenmektedir.

Sivil toplum örgütleri eğitim, sağlık, kültür ve çevre konuları başta olmak üzere toplumsal duyarlılığın ve bilincin oluşması adına faaliyetlerde bulunurlar. Doğal afetler, savaşlar gibi durumların yaşanmasında da birlik ve beraberliğin oluşması adına yardım desteklerini savaş ve afet bölgelerine ulaştırırlar.

Kamuoyu vicdanı olarak hareket edip sosyal sorumluluklarını yerine getirirler. Bu da toplumda yardımlaşma ve dayanışmayı arttırır.

Yardımlaşma: Birlikte çalışmak ya da yardım etmek anlamına gelir. Sosyal yardımlaşma ise bireyin yalnızken yapamayacağımız şeyleri takım çalışması içinde güç birleştirmesidir.

Sosyal yardımlaşmanın yararları;

  • Yardımlaşmanın yaygın olduğu toplumlarda yoksullar korunmuş olur
  • Dostluk duyguları güçlenmiş olur.
  • İnsanların birlik ve beraberlik içinde yaşamalarını sağlar.
  • Zengin ile fakirin arasındaki uçurumu kapatır, sevgi ve saygı ortamı daha çok yaygınlaşır.

Sosyal Dayanışma: insanlar var oluşlarıyla tek başlarına yaşayamazlar. Sosyal varlıklardır. Bunun içinde her insanın ve toplumun ihtiyaçları vardır. Bunlar için insanlar birbirlerine destek olup yardımlaşarak her sorunun üstesinden gelmektedir. Bunlara en güzel örnekte toplumumuzun kurtuluş savaşı yıllarıdır. İnsanların birlik beraberlik içinde yürüttüğü sosyal bir dayanışmadır.

İnsanları bir araya getirecek birtakım etkinliklerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından birleştirilir.

Faaliyetleri;

  • Gıda, barınma, yakacak gibi temel ihtiyaçların sağlanması
  • Eğitim yardımları, engellilere yönelik yardımlar
  • Aşevi gibi kurumlar da sosyal ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biridir.

5006
5238
2194
1854
1154
1144
2580
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.