Toplumsal ihtiyaçlarımızın karşılanması için hizmet veren kurumlar olmasaydı ne gibi sorunlar yaşardık

Toplumsal ihtiyaçlarımızın karşılanması için hizmet veren kurumlar olmasaydı ne gibi sorunlar yaşardık
Toplumsal ihtiyaçlarımızın karşılanması için hizmet veren kurumlar olmasaydı ne gibi sorunlar yaşardık bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanların toplum hayatını kolaylaştıran kurumsal hizmetler bulunmaktadır. Bu kurumsal hizmetler sayesinde insanların ihtiyaçları kolaylıkla halledilmektedir. Bununla beraber bu hizmetlerin ücret olarak da bir karşılığı bulunmaktadır. Her hizmetin bir bedeli muhakkak vardır.

Toplumsal ihtiyaçlarımızın karşılanması için hizmet veren kurumlar olmasaydı toplumda yaşamamız daha zor hale gelirdi. İşlerimizi halletmek için çok zaman ve enerji harcardık. Bunların önüne geçilmesi için toplumsal ihtiyaçlarımızın karşılanması adına kurumsal hizmetler verilmektedir. İletişim, ulaşım, sağlık, eğitim alanlarında özellikle kurumsal hizmetlerin verilmesi hayatımızı kolaylaştırır. Aksi durumlarda ekonomi, sağlık, ticaret de olumsuz etkilenir.

  • Toplumsal ihtiyaçlarımızı yerine getiremediğimiz için hayatımız zorlaşırdı.
  • Mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayamazdık.
  • Örneğin sağlık ihtiyaçlarımız karşılanmasa hasta olduğumuzda hayatımız tehlikeye girebilirdi.
  • Eğitim ihtiyacı karşılanmadığı için bilgi ve kültürel olarak geri kalırdık.
  • Adalet olmasaydı, insan ilişkilerinde kavgalar olurdu.
  • Ulaşım olmasaydı seyahat edemez, bir yere gitmek uzun zaman alırdı.

Kaynak:Eğitim Sistem

232
132
141
31
37
32
135
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.