Toplumun eğitimsiz bırakılması, insanların eğitimine önem verilmemesi ne gibi olumsuz sonuçlara yol açar

Toplumun eğitimsiz bırakılması, insanların eğitimine önem verilmemesi ne gibi olumsuz sonuçlara yol açar
Toplumun eğitimsiz bırakılması, insanların eğitimine önem verilmemesi ne gibi olumsuz sonuçlara yol açar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumun eğitimsiz bırakılması bir zulüm çeşididir. İnsanların hayatı öğrenmesi için dinini, milliyetini, vatanını bilmesi gerekir. En önemlisi de okuma ve yazma bilmesi gerekir. Geri bırakılan toplumlar sömürülmeye hazır halde bulundurulan toplumlardır. Bu nedenle sömürü düzenini bozmak için insanların eğitimine önem verilmesi gerekir.

Eğer insanların eğitimine önem verilmezse toplumda suç oranı artar, ölümler artar, hastalıklar artar, adaletsizlik, huzursuzluk, kaos ve kavga ortamı oluşur. Eğitimsizlik, cehalettir. Cehalet, en büyük düşmandır. Bu düşmanlığı yenmek için eğitim gerekir. Aksi halde düşmanlık bütün toplumu sarar ve yok eder.

Eğitimsiz bir toplum yok olmaya mahkûmdur. Eğitim insanların gelişmesini sağladığı gibi toplumların da ilerlemesine vesile olur. Toplumun cahil kalmasına neden olur. Ayrıca, sanat, bilim ve teknoloji alanlarında diğer ülkelerden geride ve insani değerlerden yoksun bir toplum oluşmasına neden olur.

1006
807
118
90
117
80
196
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum