Trafik kazalarında araçlardaki hava yastıklarının açılmasını sağlayan kimyasal tepkime oldukça hızlıdır

Trafik kazalarında araçlardaki hava yastıklarının açılmasını sağlayan kimyasal tepkime oldukça hızlıdır
Trafik kazalarında araçlardaki hava yastıklarının açılmasını sağlayan kimyasal tepkime oldukça hızlıdır. Metallerin paslanma tepkimeleri de aynı hızda gerçekleşseydi neler olurdu konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Trafik kazalarında araçlardaki hava yastıklarının açılmasını sağlayan kimyasal tepkime oldukça hızlıdır. Metallerin paslanma tepkimeleri de aynı hızda gerçekleşseydi neler olurdu

Ödev cevabı kısaca : Eğer metallerin paslanma tepkimeleri araçlardaki hava yastıklarının açılmasını sağlayan kimyasal tepkime kadar hızlı gerçekleşseydi, araçların dayanıklılığı azalır, korozyon artardı ve araçların mekanik/elektronik bileşenleri daha sık arızalanabilirdi. Bu durum araçların güvenliğini ve kullanım ömrünü olumsuz etkilerdi.

1
0
1
0
1
1
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.