Trafik kurallarına uyma bilincinin gelişmesi, trafik kazaları nedeniyle oluşan can kaybını nasıl etkiler

Trafik kurallarına uyma bilincinin gelişmesi, trafik kazaları nedeniyle oluşan can kaybını nasıl etkiler
Trafik kurallarına uyma bilincinin gelişmesi, trafik kazaları nedeniyle oluşancan kaybını nasıl etkiler, örnekler vererek açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Trafik bilincinin gelişmesi, trafik kazaları nedeniyle oluşan can kaybını önemli ölçüde azaltır. Toplumdaki tüm bireylerin trafik kurallarına harfiyen uyması bu bilincin en yüksek düzeye ulaşması anlamına gelir. Her zaman trafik kazaları sürücü hataları nedeniyle oluşmaz.

Trafik kuralları hem sürücüleri hem de yayaları kapsar. Trafik kazalarında genellikle sürücülerin hatalı olduğu düşünülür ancak yayanın kırmızı ışıkta geçmesi, otomobillerin geçiş şeridinden yürümesi gibi trafik kuralı dışı davranışlar da kazalara sebebiyet verebilir. Yayanın yolda dalgın bir şekilde telefonla konuşarak veya kulağında müzik dinleyerek yürümesi araçlardan gelen korna gibi dış ikazlara kapalı olmasına neden olur. Bu durum da yayayı olası bir kazaya açık hale getirir.

315
1024
296
299
278
474
549
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.