Trafik ortamında etkili iletişim nasıl olmalıdır

Trafik ortamında etkili iletişim nasıl olmalıdır
Trafik ortamında etkili iletişim nasıl olmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Trafik ortamı insanların aşırı dikkatli olması gereken, kurallara uyması gereken, can ve mal güvenliklerini koruması gereken bir yerdir. Bütün bunlar insanları stresli yapmaktadır. Bununla beraber sosyal hayattaki görev ve sorumluluklarımız bu stresi ikiye katlamaktadır.

Trafik ortamında etkili iletişim bütün bu stres ortamının ağırlığını hafifletir. İnsanların birbirine saygı duyması, hoşgörü göstermesi, anlayışlı olması etkili iletişimin trafikteki faydalarını oluşturmaktadır. Böylece güvenli ve huzurlu bir şekilde bir yerden başka bir yere gitmek mümkün olabilir.

Sürücü ve yayalar; daha iyi, güvenli ve anlaşılabilir bir trafik ortamı oluş­turabilmek için empati yapabilmeli, öfke duygusuna hâkim olmalı, olumlu be­den dili ve konuşma üslubuna sahip olmalıdır. Trafik insanların sıklıkla kullandığı gerek toplu ulaşım araçlarıyla gerekse özel araçlarıyla yer aldığı bir yerdir. Bu nedenle insanların kurallara uyması gerekir.

242
342
102
72
122
42
431
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.