Trafik ve ilk yardım haftası

Trafik ve ilk yardım haftası
Trafik ve ilk yardım haftası hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Trafik ve ilk yardım haftası her yıl Mayıs ayının ilk haftasında çeşitli etkinlikler ile tüm yurtta kutlanır. Bugünün önemi ve trafik güvenliği açısından çok önemli bilgiler verilir.

Trafik, günümüzün en önemli sorunlarından birisidir. Şehirlerin nüfusunun hızla artması, taşıtların çoğalması, insanların trafik kurallarına uymaması trafikte sorunlara neden olur.

Taşıtların ve yayaların yollarda uymak zorunda oldukları kurallara trafik kuralları denir. Trafik kuralları bizim canımızı, malımızı korumak amacıyla konulmuştur. Trafik kazaları, trafik kurallarına uymama sonucu meydana gelir. Bu kazalarda insanlar sakat kalabilir ya da hayatlarını kaybedebilirler. Trafik kazalarının önlenmesinde yaya, sürücü ve yolcuların trafik kurallarını öğrenmeleri önemlidir.

Trafik kazası sonrası yaralanmalarda, yaralıyı hastaneye ulaştırıncaya kadar geçen zaman çok önemlidir. O anda yapılacak olan ilk yardımın büyük önemi vardır. Çevredeki kişilerin, kaza yerinde nasıl davranacağını bilmesi ve ilk önlemleri alması yaralının yaşamını kurtarabilir. Bu nedenle, trafikte araç kullanan sürücülerin temel ilk yardım bilgisine sahip olmaları gereklidir. "Trafikte ilk yardım hayat kurtarır.” sloganı ile her sürücünün ilk yardım eğitimi alarak ilk müdahaleyi yapabilmeleri sağlanmalıdır. Mayıs ayının ilk haftası, Trafik ve İlk Yardım Haftası’dır. Bu haftada sürücü, yaya ve yolcular trafik kuralları hakkında bilinçlendirilir. Trafik işaret levhalarının anlamları öğretilir. Trafik polisinin işaretlerine ve trafik ışıklarına uymanın önemi anlatılır. İlk yardımın önemi ile ilgili bilgiler verilir.

Trafik
Trafik kurallarına,
Kesinlikle uymalıyız.
Yeşil ışıkta geçmeli,
Kırmızıda durmalıyız.

Yaşamayı seviyorsan,
Sarı ışık yandı, dikkat!
Kurallara uymayanlar,
Ölür ya da kalır sakat.

Eğer yolda yürüyorsak,
Kaldırımı seçmeliyiz.
Karşıdan karşıya ise,
Üst geçitten geçmeliyiz.
Erol Ünal KARABIYIK

652
147
190
651
117
164
413
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.