Trafikte siren çalarak ve uyarı lambalarını yakarak giden ambulans, itfaiye ve polis aracına neden yol vermek gerekir

Trafikte siren çalarak ve uyarı lambalarını yakarak giden ambulans, itfaiye ve polis aracına neden yol vermek gerekir
Trafikte siren çalarak ve uyarı lambalarını yakarak giden ambulans, itfaiye ve polis aracına neden yol vermek gerekir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Trafikte siren çalarak ve uyarı lambalarını yakarak giden ambulans, itfaiye ve polis aracına neden yol vermek gerekir? Arkadaşlarınızla tartışınız.

Ödev cevabı kısaca : Ambulans, itfaiye ve polis araçlarına yol verme konusunda kısa ve öz bir şekilde ifade edebilirim: Bu araçlar acil durumda insan hayatını koruma görevi üstlendikleri için trafikte öncelikli olarak hareket etmelidirler. Diğer sürücülerin bu araçlara yol vermesi, hızlı bir şekilde olay yerine ulaşmalarına yardımcı olur ve hayat kurtarabilir. Bu nedenle, trafikte bu araçların sireni ve uyarı lambaları yanıyorsa hemen yol vermek gereklidir.

2
76
0
8
17
0
211
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.