Trivela nedir

Trivela nedir
2011 yılında Ricardo Quaresma'nın Beşiktaş'a transfer olmasıyla öğrendiğimiz vuruş tekniği. Tri üçgen kelimesinin kısaltılmışı, vela ise yelken demek.

Trivela, ayağın dışıyla yapılan bir futbol hareketi. Hareket, Portekizli millî futbolcu Ricardo Quaresma ile özdeşleşmiştir. Ayrıca Alman eski millî futbolcu Franz Beckenbauer de bu hareketi kullanmıştır.

Ayrıca, UEFA'nın eğitim amaçlı videolar bölümünde Ricardo Quaresma'nın trivela eğitimi verdiği bir video de yer almaktadır. Bu videoda Quaresma, trivela ile en güzel gollerini Rio Ave ve Belçika millî takımına attığını söylemiştir.

Trivela kelimesi, Portekizce'de "üç parmak" anlamına gelen "três dedos" kelimesinden türemiştir.

Trivela futbolcunun kuvvetli ayağının dışı ile, zayıf ayağını geri çekerek yaptığı ve topa izleyenler için harika bir falso verilerek yapılmış estetik bir vuruş tekniğidir. Beşiktaşlı futbolcu Ricardo Quaresma ile özdeşleşmiştir. Sağ ayağının dışı ile attığı bir çok gol ve yaptığı asistlerle futbolun estetik ve show yönünü seven izleyicisine muhteşem anlar yaşatmıştır ve yaşatmaya devam etmektedir. 

Kaynak:Eğitim Sistem

18
3
24
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.