Tüm yaptıklarınızın kaydedildiği bir defter olsa bu defterde hangi davranışlarınızın yer almasını istersiniz

Tüm yaptıklarınızın kaydedildiği bir defter olsa bu defterde hangi davranışlarınızın yer almasını istersiniz
Tüm yaptıklarınızın kaydedildiği bir defter olsa bu defterde hangi davranışlarınızın yer almasını istersiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Güzel olan savranışlarımın kaydedilmesini isterdim. Güzel olan davranışlarımın kaydedilmesini isterdim.  Bunlar, sağımızda ve solumuzda bulunan iki melektir. Sağdaki melek iyilikleri sevapları yazar. Soldaki melek de kötülükleri isyanları günahları yazar. Kur’an-ı Kerim’de bu husus şöyle anlatılır:

“O iki kaydedici (melek her yaptığınızı) kaydederken, (onlar) sağdan ve soldan (her iki tarafınızda) oturmakta olan meleklerdir. İnsan hiçbir şey söylemez ki, mutlaka yanında hazır bir (gözetleyici melek) bulunmasın. Herhangi bir insan meşru veya gayri meşru bir söz söylemez ki, illa yanında bir gözetici melek vardır. Onun bütün konuşmalarını yazar. Bu meleklerin bu hususta ki görevleri de insanların tetikte yaşayabilmelerine bir güzel vesile bulunmaktadır. Sağdaki meleğin ismi ‘Rakib’ soldakinin ismi ‘Atid’dir. Ağzımızdan çıkan her kelime kayda geçmektedir.”

Kiramen katibin melekleri görevleri nelerdir ?

Bunlar, sağımızda ve solumuzda bulunan iki melektir. Sağdaki melek iyilikleri sevapları yazar. Soldaki melek de kötülükleri isyanları günahları yazar. Kur’an-ı Kerim’de bu husus şöyle anlatılır:

“O iki kaydedici (melek her yaptığınızı) kaydederken, (onlar) sağdan ve soldan (her iki tarafınızda) oturmakta olan meleklerdir. İnsan hiçbir şey söylemez ki, mutlaka yanında hazır bir (gözetleyici melek) bulunmasın. Herhangi bir insan meşru veya gayri meşru bir söz söylemez ki, illa yanında bir gözetici melek vardır. Onun bütün konuşmalarını yazar. Bu meleklerin bu hususta ki görevleri de insanların tetikte yaşayabilmelerine bir güzel vesile bulunmaktadır. Sağdaki meleğin ismi ‘Rakib’ soldakinin ismi ‘Atid’dir. Ağzımızdan çıkan her kelime kayda geçmektedir.” [Kaf Suresi: 17–18]

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.