Tür melezlerinin neden kısır olduğunu, farklı türlere ait canlılarda ortak genler bulunup bulunmadığını araştırınız

Tür melezlerinin neden kısır olduğunu, farklı türlere ait canlılarda ortak genler bulunup bulunmadığını araştırınız
Farklı türlere dâhil canlıların çiftleşmesi sonucunda oluşan bireylere tür melezi denir. Tür melezlerinin neden kısır olduğunu, farklı türlere ait canlılarda ortak genler bulunup bulunmadığını konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Farklı türlere dâhil canlıların çiftleşmesi sonucunda oluşan bireylere tür melezi denir. Bu tür melezleri kısıdır. Çünkü yeni bir tür ortaya çıkmamış olur. Tür tanımı, iki canlının çiftleşip verimli döller verdiği en küçük canlı topluluğuna denilir. Dolayısıyla iki farklı tür çifleşirde bir melez tür meydana gelirse bu yeni canlı kesinlikle kısır olacaktır. Buna at ve eşek çiftleşmesini verebiliriz. Oluşan yeni canlı kesinlikle kısır olacaktır.

550
231
501
201
201
517
230
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.