Tûr suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Tûr suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Tur suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Tûr suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Tûr suresi kaç sayfadan oluşur, Tûr suresi toplam kaç sayfa, Arapça 522 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Tûr suresi 522. sayfadan başlar ve 524. sayfada biter,  27. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 49 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “etTûr” kelimesinden almıştır. Tûr, dağ demektir. Burada Hz. Mûsâ’ya ilk vahyin geldiği, Sina Yarımadası’nın güneyindeki Sina dağı kastedilmektedir.

Sûrede başlıca, ahiret hâlleri, kâfirlerin karşılaşacakları ceza, mü’minlerin mükâfatları konu edilmekte ve müşriklerin Hz. Peygamber hakkındaki batıl iddiaları reddedilmektedir.   Mushaftaki sıralamada elli ikinci, iniş sırasına göre yetmiş altıncı sûredir. Secde sûresinden sonra, Mülk sûresinden önce Mekke’de inmiştir.

Tûr suresinin konusu

Yemin ifadeleriyle hesap gününün kaçınılmaz bir gerçek olduğuna vurgu yapılarak başlayan sûrede, inkârcıların âhiret hayatıyla yüz yüze gelince karşılaşacakları durum, ardından cennete lâyık görülecek takvâ ehlinin mükâfatları tasvir edilmekte; Resûl-i Ekrem’in gerçek peygamber olduğunu kanıtlayan delillere yer verilerek (Kur’an’ın benzerini kendilerinin de ortaya koyabilecekleri iddiasında bulunanlara bu hususta meydan okunmak ve onlara çarpıcı sorular yöneltilmek suretiyle) Resûlullah’a karşı ileri sürülen asılsız iddialar çürütülmektedir.

Arapça 522 nasıl yazılır : ٥٢٢

Tur Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Tur suresini okuyan kişiyi, kabir azabından korumak ve nimetleriyle cennete koymak Allah üzerine hak olur."(Kadı Beyzâvî, Beyzâvî Tefsir (Envârut-Tenzîl ve Esrârut-Te’vîl), 2/444)

Rivayet edildi ki:

  • Dargın kimselerin barışması için okunursa, Allah’u Teala’nın izniyle maksat hasıl olur.
  • Yolculukta bu sureyi okuyan kişi, tüm şerlerden kurtulur.
  • Bu sureyi okuyan, Hakk’a yaklaşır, dertlerden kurtulur.
  • Hastaya her gün 3 kere okunursa, Allah’u Teala’nın izniyle şifa bulur.
  • Haksız yere hapiste yatan kişi bu sureyi okumaya devam ederse, bi-iznillah oradan kurtulur.

Kaynak:Eğitim Sistem

4
0
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.