Turizm ve seyahat hizmetleri meslek elemanı ne iş yapar

Turizm ve seyahat hizmetleri meslek elemanı ne iş yapar
Gezi ve eğlenceye ilişkin hizmetler için hazırlanan plan ve programınuygulanmasında görev almaktan hoşlanacağınızı düşünüyorsanız, bumesleğe ait açıklamaları okumalısınız.

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Meslek Elemanı, turistik amaçlı, ulaştırma, konaklama, gezi, spor ve eğlence hizmetleri veren işletmelerde seyahat işletmecisi tarafından planlanan işleri yürüten kişidir.

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Meslek Elemanı;

  • Turistlerin ulaşım, konaklama, gezi, alışveriş, spor ve eğlence gibi ihtiyaçlarının seyahat işletmecisi tarafından planladığı şekilde karşılanmasını sağlar,
  • Yerli ve yabancı turistlere yönelik yurt içi ve yurt dışı turlar organize eder, seyahat işletmecisi tarafından planlandığı şekilde pazarlamasını yapar,
  • Türkiye’ye gelen yabancı grupların veya yurt dışına gidecek yerli grupların tur programlarını seyahat işletmecisi gözetiminde yönetir,
  • Rezervasyon ve biletleme işlemlerini yapar,
  • Müşterilerin memnuniyetini alır ve şikâyetlerini dinler,
  • Biletlerini sattığı yurt içi ve yurt dışı gezi plan ve programları hakkında müşterileri bilgilendirir,
  • Müşterilerin, seyahatleri ile ilgili, havaalanı, gümrük, vize ve benzeri işlemlerinde yardımcı olur,
  • İşletmenin müşteri hizmetlerinden doğan ödeme ve tahsilatla ilgili muhasebe kayıtlarını tutar.

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Meslek Elemanı olmak isteyenlerin, sosyal bilimlere ilgi duyan, insanlarla iyi iletişim kurabilen, girişimci, yeniliklere açık, yaratıcı, dikkatli ve ayrıntıları algılayabilen, bir işi planlayıp uygulamaya koyabilen kişiler olması gerekir. Meslek elemanları genellikle büro ortamında çalışırlar. Ancak, tur programları için seyahate çıkabilirler. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle, yerli ve yabancı turistlerle, turist rehberleriyle, seyahat şirketleriyle iletişim hâlindedirler.

Meslek eğitimi, üniversitelere bağlı meslek yüksekokullarının Turizm ve Seyahat Hizmetleri bölümünde verilmektedir.

Meslek elemanları; turizm seyahat acentelerinde, turizm bürolarında, turistik gemilerde tur operatörlerinin yanında, hava, deniz, kara ve demiryolu ulaşım alanlarında faaliyet gösteren turistik seyahat işletmelerinde çalışma olanağı bulabilirler. Bir veya iki yabancı dil ve bilgisayar programı dillerini bilme, tarihi ve turistik yerler hakkında genel kültür bilgisi meslekte başarıyı artırıcı etkenlerdir. Ayrıca işleriyle ilgili alanlarda kendi iş yerlerini açabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Turist Rehberi
  • Tur Operatörü
  • Turizm İşletmecisi

Mesleğin Bilgileri

Meslek Kodu : 4221.04
Meslek Adı : Seyahat İşletmeciliği/ Turizm Ve Seyahat Hizmetleri Meslek Elemanı
M. Ana Grubu : Büro Hizmetlerinde Çalışan Elemanlar
M. Alt Ana Grubu : Müşteri Hizmetlerinde Çalışan Elemanlar
Meslek Grubu : Müşteri Danışma Elemanları
M. Birim Grubu : Seyahat İle İlgili Danışmanlar Ve Seyahat Büro Elemanları
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans

Kaynak:Eğitim Sistem

326
4
4
10
5
3
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum